شنا در واقع یکی از مهم ترین ورزش ها در دوران بارداری است. زیبایی این ورزش در این است که هیچ فشار و استرس و کشش اضافی را در هنگام ورزش به بدن تحمیل نمی کند و از بدن در برابر وزن محافظت می کند و از صدمه و رگ به رگ شدن عضلات نیز پیش گیری می کند. آب همچنین بدن را خنک نگه داشته از ورم، جلوگیری می نماید. همچنین در ماه های گرم تابستان، می تواند در برابر گرما اثر محافظتی بگذارد و احساس خنکی بیاورد. اگر شما به صورت منظم پیش از بارداری شنا می کرده اید، می توانید پس از بارداری نیز، بدون تغییر چندانی به شنا ادامه دهید. شنا ورزشی خارق العاده است زیرا سبب به کارگیری هر دو گروه ماهیچه های بلند دست و پا می شود.
تمرینی برای دستگاه قلبی-عروقی بشمار می رود و احساس بی وزنی را نیز به همراه دارد. در دوران بارداری بی خطر است و می تواند ترکیبی ایده آل از ایروبیک و آرام سازی ( ریلا کسیشن ) باشد. خانم باردار می تواند مطابق معمول شنا کند. نوعي از شنا را انتخاب كنيد كهبرايتان راحت تر باشد. تركيب متناوبي از شناي پروانه با شناور شدن بر سطح آب به رويپشت در حالي كهبا پا ضربات آرامي به آب مي زنيد، مي تواند يك تمرين مناسب باشد. دقت كنيد كه اگر در ناحيه مفصل شرمگاهي خود (در جلوي لگن) احساس درد مي كنيد، ازشناي پروانه خودداري كنيد.
زنان باردار و شنا در زمان بارداری
در دوران بارداری، برون ده قلبی ( CO ) بین 30٪ تا 50٪ افزایش می یابد. فایده های کلی ورزش در دوران بارداری سبب می گردد آن را به خانم ها در این دوران توصیه کنیم. این فواید شامل: کمک به کاهش درد، یبوست، ورم و پف، افزایش انرژی، کمک به خواب بهتر، بهبودکشش، قدرت و تحمل عضلانی، بهبود خلق و خو، بهبود و تصیح وضعیت ها( posture ) و نیز ممکن است در پیش گیری از دیابت بارداری و درمان آن مفید باشد.
اگر شما در سه ماهه نخست بارداری هستید:
دانستنیهای لازم برای سه ماهه اول
بارداری اگر انرژی لازم را دارید، روزانه می توانید 30 دقیقه شنا کنید. شنای صبح گاهی در سه ماهه اول، با احساس تهوع صبح گاهی مقابله کرده، شما را برای بقیه روز شاد و پر انرژی خواهد ساخت. بهتر است برای زیر آبی رفتن، از لوله هواکش استفاده نمایید تا فشار روی گردن را کم نماید که گاهی این فشار، ممکن است در اثر بالا پایین رفتن در آب برای هوا گیری، پیش بیاید. تأکید می شود آب و نوشیدنی کافی را با نوشیدن تقریباً 235 میلی لیتر ( 8 اونس ) هر 20 دقیقه در حین شنا کردن دریافت نمایید و 8 اونس دیگر نیز پس از پایان شنا بنوشید.
اگر شما در سه ماهه دوم بارداری هستید:
دانستنی های لازم برای سه ماهه دوم بارداری
با رشد جنین و افزایش سن بارداری نیازی به کم کردن مدت شنا نیست. احتمالاً نیازی به تغییر برنامه شنا هم وجود ندارد مگر تغییرات خاصی پیش آمده باشد که باید با گروه مامایی مشاورتان در میان بگذارید. آب در حين تمرين از مفاصل و رباطهاي شما محافظت ميكند واز بروز آسيب ديدگي يا گرم شدن بيش از حد بدن شما جلوگيري خواهدكرد.
اگر شما در سه ماهه سوم بارداری هستید:
بسیاری از خانم ها ی باردار از شنا و بیشتر آن ها از احساس سبکی و بی وزنی در آب بویژه در سه ماهه سوم لذت می برند. شنای ایروبیک هم چنین می تواند انجام ورزش ایروبیک را امن تر و بی خطر تر سازد زیرا آب می تواند برای مفاصل تان مانند ضربه گیر عمل نماید.شنای قورباغه در واقع برای سه ماهه سوم کاربردی دارد زیرا عضلات سینه را کشیده و عضلات پشت را کوتاه می کند( دو ناحیه ای که در اثر تغییرات ناشی از بارداری با هم تراز می شوند) از شما خانم های باردار می خواهیم، پس از انجام تمرینات در نظر داشته باشید چند دقیقه ای را صرف روش های آرام سازی نمایید.
معلق ماندن بر پشت را امتحان کرده و تلاش نماییدذهنتان را صاف کرده، تجسم کنید که کودکانتان نیز در استخر خودش یعنی رحم شما شناور است.
در هنگام بارداری می توانید سه بار در هفته شنا نمایید. مدت زمان شنا کردن 30 دقیقه است که بهتر است دقایقی ( 10-5 ) را به گرم کردن و آمادگی اختصاص دهید و تقریباً به همین اندازه پس از تمرینات شنا به خنک کردن بدن با نرمش ملایم بپردازید. استفاده از مايو مخصوص يا لباس شناي دوران حاملگي مي تواند وضعيت بهتريرا براي شما ايجاد كند.